O vampa iubeste un... Edward:X

O vampa iubeste un... Edward:X

marți, martie 23, 2010

11. Invitatie pentru un vampir


(Bella)




   Dupa ore, am ocolit parcarea pana la masina lui Edward, evitand sa il intalneasca pe Mike caruia ii stiam pozitia dupa tonul iritat pe care vorbea cu saracul Taylor.

M-a condus acasa cu masina, doar de dragul timpului petrecut unul in compania celuilalt. L-am rugat sa opreasca la un kilometru distanta de casa mea. Incepeau padurile de acolo si puteam sa ma furisez ca sa fug, deoarece nu vroiam sa auda toata lumea cum imi luam ramas bun de la Edward. El a inteles fara sa fie nevoie sa ii explic si mi-a luat mana intr-a lui, tragandu-ma inspre scaunul soferului.

- Ne vedem maine?

- Um, am spus stramband din nas, as mai avea inca un mic secret.

- Exista si spiridusi? a ras muzical.

- Poate, am spus, luandu-mi mana dintr-a lui ca sa pot vorbi fara sa para ca vreau sa il influentez. De cateva zile, mi-am dezvoltat un hobby.

- Crosul? a mustacit.

- Sa te privesc dormind.

Erau prea multe, stiam ca erau. Practic ii marturiseam ca il spionez ca o maniaca.

- Oh, a ridicat dintr-o spranceana schimbandu-si pozitia in scaun.

- Stiu ca poate tie o sa ti se para ciudat, dar, eu gaseam asta fascinant.

- Pe buna dreptate...

- Cum?

- Vineri noaptea nu ai fost in camera mea.

- Nu...

- Atunci am simtit diferenta. Cand stai langa mine, faci ce ai facut ca sa impiedici atunci accidentul?

- Da. Dar, cum sti?

- Atunci cand sunt langa tine, simt o electricitate curioasa, o senzatie unica si greu de descris, pe care o simt in fiecare noaptea cand ma fura somnul, rostea cuvintele degajat si lipsite de incomoditate.

- Nu am crezut ca are acel efect asupra ta. O faceam doar crezand ca te linistete.

Mi-a zambit strengareste si s-a apropiat de buzele mele intredeschise.



- M-ai vazut dezbracat?



- Ce tot spui, Edward? m-am agitat intorcand fata de la el ca sa il aud amuzandu-se copios in urechea mea.

   Degetele calde s-au prins de barbia mea, intorcandu-mi fata spre el. Avea ochii inchisi si statea nemiscat langa mine. I-am inchis si eu, dandu-mi seama de ce facea. Imi dadea sansa sa ma obisnuiesc cu mirosul lui insuportabil de imbietor. Imi promisese ca va avea rabdare cu mine si se tinea de cuvant. Am stat asa cateva minute, in care focul isi facea tortura zilnica, eliberand veninul si incordandu-mi muschii pentru atac. Inspiram aroma lui profund, ca sa ma obisnuiesc cu ea, iar cand era prea mult imi tineam respiratia. Dupa un timp, focul s-a mai potolit. Nu a disparut, insa nu m-a mai chinuit.

- Sunt gata, am soptit, fara sa deschid ochii si facand loc intre buzele mele pentru buzele lui. Fierbinteala lor mi-a strapuns tot craniul si mi-a transmis furnicaturi in oase. Nu isi luase degetele de pe barbia mea pana acum, cand le-a urcat pe obraz, apoi mi-a mangaiat urechea, ca sa se prinda in parul meu. Ritmul sarutului era unul pasiv, afectiv, dulce, minunat. Era mai mult decat cel de dimineata, din parcare si mai putin decat cel de pe patura. Era asa cum ar fi trebuit sa fie, adica suportabil, dar nu deajuns. Parul lui dezordonat ma striga si degetele mele i-au raspuns, strangandu-l incet si apropiindu-l mai mult de mine. Pieptul lui moale se lipise de al meu, dar nu suficient, asa ca am ridicat picioarele pe scaun si m-am intors spre el, ridicandu-ma in genunchi. O farama de secunda ne-am despartit buzele din cauza miscarii si ni le-am cautat ca doi disperati dupa apa in desert, framantandu-le cu mai multa dorinta apoi. Mainile lui mi-au parasit parul ca sa aluncece peste umeri si coate. De acolo, mi-au atins coastele si au mangaiat talia, ridicand bluza care o acoperea. Si eu am lasat putin parul, atingandu-i baza gatului cu palmele si simtindu-i circumferinta fragila si pulsand de sage dulce. M-am retras din cauza setei care reaparuse si mai puternica. Buzele lui m-au cautat dinnou, dar vazandu-mi incruntarea au renuntat si s-au culcat pe gatul meu. I-am prins capul intre brate, managaindu-l pe spate. Dupa cateva clipe de liniste, el s-a desprins. Probabil amortise, eu nu aveam astfel de probleme. As fi putut sa-l imbratisez la nesfarsit. M-am asezat cuminte pe scaunul meu, in timp ce el a dat drumul la radio.

- Deci, a spus muscandu-si buza comic, progres?

- Progres, am aprobat mandra.

Mi-am imbracat geaca agatata de tetiera si am deschis portiera.

- Bella!

- Hm?

- Te astept sa imi spui "noapte buna", a zambit cu limba intre buze, fara sa isi ia ochii din parbrizul masinii. I-am multumit tacit ca nu m-a hipnotizat cu privirea lui oceanica si am inganat un raspuns afirmativ inainte sa inchid usa la masina.



(Edward)




   Charlie nu mai termina odata pestele din farfurie, iar eu sateam ca pe ghimpi stiind ca Bella poate ajunsese si ma astepta in camera.

- Nu ti-a placut, tata? am spus amabil ca sa il grabesc.

- Foarte gustos, mama lui Leah gateste desavarsit.

- Norocul nostru cu ea, altfel ar fi putrezit in frigider.

- Mda, a aprobat lingandu-si degetele.

- Dar Lili?

Cand au vorbit la telefon, vineri, il auzisem pe tata intreband de ce a plecat fata ei si cand se intoarce. Am tinut sa aflu despre ce era vorba, dar cu toate lucrurile petrecute intre mine si Bella, am uitat complet.

- Este plecata. Nu stiu ce este si cu fata asta, o credeam cu capul pe umeri.

- Ce vrei sa spui?

- In ultimele zile se purta destul de ciudat. Jacob a incercat sa o potoleasca, dar nu vroia sa stie de nimeni. A plecat.

- A plecat de acasa?

- Nu chiar, dar s-a dus la o verisoara de a ei. Va sta la ea ceva timp.

- Cand se intoarce anunta-ma, te rog, mi-ar placea sa vorbesc cu ea.

- Sigur.

- Mai mananci? am insistat dupa alte doua inghitituri.

- Te grabesti? a ridicat o spranceana la mine.

Uitasem ca este politist si nu isi lasa simtul intuitiv la sectie.

- Sunt doar obosit.

- Hm? m-a masurat din ochi. Sti ce mi se pare curios?

- Ce? am raspicat ofticat ca trebuia sa astepte intrebarea mea ca sa continuie.

- Vreau sa spun, nu in genul tau...

- Ce anume, Cha... tata?

- Fara petreceri, fara fete, fara tampenii?

- Vorbesti de parca Forks ar fi New York, zau asa.

- Sper sa dureze, fiule, mi-a afisat acea privire rugatoare, ca a mamei cand ma implora sa trec clasa la chimie. Ce nu stia ea, era ca eu cunosteam toate formulele la perfectie. Nu stiu cum imi intrau in cap afurisitele, doar ca in acele zile, nepasarea, nesimtirea, iresponsabilitatea erau meseriile mele si trebuia sa le indeplinesc ca la carte, deci nu imi permiteam niciun A.

- Te superi daca spalam vasele maine? am spus plictisit in timp ce imi puneam farfuria in chiuveta si imi taram picioarele pe scari, cand defapt mi-as fi dorit sa le zbor pana sus.

- Noapte buna, a mormait tata.



   Am deschis usa de la camera calm, exagerat de calm, ca sa nu par prea nerabdator, dar Bella nu era acolo. Fereastra o lasasem intredeschisa si vantul balansa perdeaua gratios. Mi-am luat pijamalele si am plecat in baie. Mi-am facut un dus si am injurat pe tot parcursul lui muscaturile de tantari pe care le capatasem de la pescuitul pe balta. Dupa ce m-am periat bine pe dinti, mi-am tras lenes pantalonii de pijama pe mine. Tare as fi luat si tricoul ca sa nu o pun pe Bella intr-o situatie stanjenitoare, dar pielea ma ustura de moarte dupa baie si m-as fi scarpinat toata noaptea cu el pe mine. Am aruncat hainele de la scoala in cosul de rufe si am intrat in camera, in bezna.

Imi aminteam ca am lasat lumina aprinsa.

- Bau-bau! am fost surpins de vocea moale.

   Bella era asezata pe pervazul ferestrei precum o zana care sta intr-un leagan de flori. Isi schimbase hainele de la scoala, dar purta acum tot o pereche de blugi, cu o bluza mulata de culoare alba, decupata in jurul gatului intr-un decolteu rotund, care lasa sa se vada doar putina piele de sub clavicula si cu toate astea imi parea incredibil de sexy.

- Mirosi bine, a mustacit zambind sugestiv.

- Sa fie un compliment?


- Nu, cred ca este doar gelul de dus, a inceput sa rada infundat, ca sa nu o auda Charlie.

Din doi pasi am fost langa ea, cuprinzandu-i mijlocul ferm si am ridicat-o in brate ca sa o pun pe pat.

- Va invit, oficial in camera mea, domnisoara Isabella Cullen!

Am asezat-o pe margine langa mine si mi-am trecut degetele prin buclele ei perfecte, mangaindu-i in trecere lobul urechii.

- Cum a fost dupa-masa ta? am intrebat-o curios de cum isi petrecea timpul liber inafara de vanatoare, citit si Alice.

- Frumoasa, a raspuns ambiguu in timp ce isi plimba capul dupa palma mea, dezmierdandu-se ca o pisica.

- Ai dezvoltat si alt hobby? am incercat iar.

- Dupa cum vezi, tot primul ma atrage mai mult, a soptit cu ochii peste buzele mele.

- Bella, ce ai facut in dupa-masa asta? am intrebat direct, avand senzatia ca evita ceva.

- Am fost la vanatoare.

- Mi s-a parut mie sau evitai sa imi spui asta?

- Evitam...

- Din ce motiv?

- Pentru ca nu vroiam sa iti creezi imagini vizuale cu mine in acea postura.

- Lasa-ma sa ghicesc: grizzley? am glumit, stiind ca erau cei mai numerosi in zonele acestea.

- Nu, aceia sunt preferatii lui Emmett. Mie imi plac pumele.

- Nu inteleg, Bella, crezi ca imaginile cu tine omorand o puma ar putea fi mai socante decat cu tine omarandu-ma pe mine?

- De ce spui asta? a sarit de pe pat in picioare.

- Pentru ca nu inteleg de ce vrei sa ma menajezi. Am crezut ca am trecut de etapa aceasta. Accept ceea ce esti si cu asta basta!

- Ai dreptate, doar ca, inca nu pot sa imi dau seama de ce ai acceptat toate astea, de ce m-ai acceptat pe mine?

Mi-a luat un moment sa diger cuvintele ei. Vroia sa spuna ca ea nu era suficient de buna pentru mine?

- Bella, i-am luat palmele micute in mainile mele si ne-am sezat pe pat unul in fata celuilalt, in pozitia turcului. Nu mai esti o adolescenta cu restrictii, bolnavicioasa sau slabita care nu se poate bucura de viata. Nu conteaza ca nu mai esti doar om, dar acum esti o fata puternica si foarte, foarte, foarte frumoasa, am accentuat superlativul.

A deschis gura sa spuna ceva, dar i-am facut semn sa taca, pentru ca nu terminasem. Nu doream sa ma opresc aici si sa ii dau de inteles ca singurul lucru care imi placea la ea era aspectul fizic.

- Imi placi, pentru ca esti sensibila si pentru ca ai principii pe care le respecti ca sa nu faci rau persoanelor la care tii. Pentru ca esti buna, desii ai destule "calitati" pentru a fi rea si pentru ca acum, langa tine, simt ca pana ieri eram doar o jumatate fara rost. Pur si simplu, Bella...m-ai privit si m-am indragostit de tine!

- Edward, mi-a atins pleoapele cu varful degetelor si am simtit electricitatea unica, spune-mi, ce vrei sa visezi?

- Pe tine, am inchis ochii ca sa savurez senzatia din plin.

- Lingusitorule! Serios, orice, spune-mi! continua sa-si miste degetele reci in forma circulara peste ochii mei, cu vocea moale de parca ar fi incercat sa ma hipnotizeze.

- Vorbesti de parca ai putea sa-mi controlezi visele.

- Cu putin efort...

- Poti? am deschis ochii.

- Iti amintesti visul cu mine de joi noaptea? M-am gandit ca ar fi mai frumos daca te-as pregati putin.

- Nu te-am vazut niciodata la soare in realitate. Este lafel?

- Da.

- Atunci, am inchis ochii si m-am lasat pe spate, tragand-o de mana peste mine. Vreau sa te visez pe tine, intinsa pe nisipul galben al unei plaje, in plin soare.


- O sa incercam, a chicotit punandu-si capul pe pieptul meu.

Aproape ca am auzit un pocnet scurt metalic, ca fiind zgomotul unui medalion cu doua bucati compatibile pe care le unesti.

- Si, Bella, am soptit cu buzele peste parul ei imbalsamat cu arome exotice.

- Um? a vibrat incet sunetul venit din gatul ei pe pielea mea.

- Cred ca esti foarte sexy luptandu-te cu o puma.

   O vedeam. In inchipuirea mea, capata gratia unei pantere. Cu blana neagra stralucind in lumina lunii, printre crengile copacilor. O ureche se ridica si se orienteaza in directia de unde a captat pasii. Se pregateste de atac, pendulandu-si coada de-a lungul ramurii pe care sta in asteptare. Mustatile lungi si groase se plimba dupa adierea vantului, imaginandu-si gustul dulce al prazii. Ochii ii sticlesc si botul ud incepe sa adulmece.

  Tufisurile incep sa se miste si ea sare, ragnetul vibrant de victorie, amutind padurea.

8 comentarii:

  1. Deci...:D?

    Nu e prea siropos? Sau prea melodramatic, sau prea...nush? PARERI, PARERI, PARERI SINCERE plsssss!

    Multzumesk celor care citesk acest fic:*!

    RăspundețiȘtergere
  2. este suuuuper:x
    perfect:xil ador:x;)
    abia ast urmatorul cap;):x

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place mult de tot. nu este ca ficurile alea copilaroase si de prost gust. imi place limbajul si ficul are o anumita profunzime. e super.:x:x de abia ast urmatorul cap

    RăspundețiȘtergere
  4. well...cred k deja imi stii parerea:D esti talentata mama asa k timp,inspiratie si rabdare sa ai:D:*

    RăspundețiȘtergere
  5. hmm.. nu stiu,nu cred ca ar trebui sa continui tu povestea.. dar.. :-?? e ok.. oricum vampiri exista;) vi-o zic sigurr! si iubiri ca-n Twilight cam una la 10 vampiroi :P asa ca ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. E atat de sooper! imi place la nebunie:x Nu e prea siropos deci....
    LOve it:x

    RăspundețiȘtergere
  7. Superb! Sunt absolut deliciosi,imi plac la nebunie!!!
    Am mai incercat sa dau comm dar nu mi-au iesit.
    Este foarte interesant si frumos ficul! Imi place si il savurez cat de repede imi permite timpul! Aseara am stat pana la 5 dim. :D
    pup

    RăspundețiȘtergere