O vampa iubeste un... Edward:X

O vampa iubeste un... Edward:X

vineri, mai 14, 2010

28. Cele doua fete ale lunii

(Edward)




Se terminase...

   Frustrarea de a o vedea pe Bella in pericol fara sa pot actiona, pericolul care imi manca oasele, frigul, suferinta pentru Tanya. Am crezut ca ma aflu intr-unul din acele cosmaruri enervante provocate de Victoria cand am recunoscut-o. Aceeasi fata frumoasa, cu trasaturi de papusa si par lung, numai ca ochii nu mai erau clari si albastrii, ci ruginiti de dorinta de sange. Nu putusem sa-mi cred ochilor ca fosta mea prietena era acum un vampir?! Inainte sa aflu explicatiile de rigoare, pusesem cap la cap toate datele: ultimul mail marti, Tanya a ajuns in Forks a doua zi si a fost transformata imediat, cele trei zile in care avusese loc procesul, plus copilul victima din rezervatie, care fusese ucis sambata. Cum de nu imi daduseam seama ca ea era nou-nascutul? Toata luciditatea a fost suflata ca o frunza de toamna cand am vazut-o pe Bella intre noi. Era acolo sa ma apere pe mine, iar eu: vulnerabil, fara sa o pot salva de nimic, fara sa ma pot sacrific pentru ea, ca de fiecare data...tot om!

   Aceea fusese una din scenele cosmarului: ghemotoacele de vata zburatoare- parul blond al Tanyei si instinctul ei animalic de a ma ataca, parat de simtul protector si parfumul Bellei care mi-a reamintit ca traiesc.

   Imi fusese atat de dor...un dor nebun, turbat, cretin, care nu raspundea niciunei incercari de distragere a atentiei, focalizandu-se doar pe momentul revederii. Cand bratele ei reci mi-au calmat focul asteptarii si buzele mi-au sorbit ultima picatura de tristete, am stiu ca desii departe, fusese mereu acolo, suna banal, dar fusese mereu in inima mea, parca ascunsa cu cheia in pivnita cea mai obscura si indepartata de ochii mintii. Daca vre-odata incercasem sa ma mint ca as putea continua fara Bella, acum puteam spune cu siguranta ca sunt un nebun care se autoamageste pentru a mai pastra macar putin din respectul de sine. Ea inseamna totul pentru mine...ea este...ca o luna noua: un semicerc de argint, cu colturi taioase si o lumina pala, care imi marcheaza fiecare noapte si de fiecare data cand privesc in ochii ei, ma convinge ca este pentru prima data cand o fac. Aceleasi emotii imi ravasesc trupul cu ganduri, intelesuri, dorinte ca in prima zi de scoala la ora pranzului. Ochii aurii mi-au invadat intr-o secunda toata fiinta, genul acela de momente pe care daca nu l-ai trait nu ai cum sa ti-l imaginezi din cuvinte, dar daca il cunosti, atunci stii cum se simte sa ai certitudinea ca viata ta incepe de acolo, ca nimic nu conteaza si ca vrei doar sa traiesti prin el, ca printr-o melodie suava a pianului.

   Acel sarut din padure imi revitalizase sistemul imunitar, dar cand ochii mei i-au parasit pe ai Bellei, am intalnit cei mai tristi ochi negrii din istoria intunericului. Parea ca toata blana de pe corp i se adunase in locul sprancenelor si ochii se tineau tari pentru a nu curge in siroaie peste obrajii parosi ai varcolacului. Umezeala din ei sclipea himeric in adancul marii de durere si am putut simti oftatul din rasuflarea grea a femeii preschimbate in lupoaica. Leah... O iubeam. O iubeam si ii spusesem asta raspicat, cuvant langa cuvant: un pronume si un verb: "te iubesc". Eu, pe tine te iubesc. Buzele de cicolata gustasera aerul, ramanand intredeschise de la uimire, pana cand m-am intors si am plecat spre locul luptei. Nu stiam daca gresisem spunandu-i asta, dar in momentul acela, asta simtisem: admiratie, respect, incredere si iubire pentru ea. Definitivasem caracterul ei spontan, rebel, sincer, care ascundea durere si neimplinire, dar care in acelasi timp descoperea sufletul, aratand capacitatea cu care era in stare sa se daruiasca. Stiam ca mi s-ar fi daruit mine, ca ma iubea si ea, desii nu o lasasem sa termine fraza, dar nu am putut permite ca ea sa se destainuie prima. Era nedrept cand eu eram cel care avea o relatie cu Bella, eu eram cel care cautasem sa ii fiu prieten si pur si simplu, eu eram cel care trebuia sa o faca! Ii datoram asta: afisarea curata a sentimentelor, fara ocolisuri si prefacatorii.

  Leah imi intregea firea precum o luna plina. Un astru acoperit de nori si invaluit in legende cu lupi vrajiti ce urla la imaginea ei in noptile in care isi destainuie splendoarea, ajutandu-i sa isi reia adevarata forma. Ea facea asta: ea imi arata cine sunt si ma facea sa ma simt mai bun si fericit in pielea mea.

  Pentru Leah nu ar fi trebuit sa ma schimb niciodata, simpla reteta spre fericire alaturi de ea fiind naturaletea, dar lucrurile mai usor de atins nu sunt neaparat cele la care vrei sa ajungi si tot ceea ce imi doream eu, era o eternitate alaturi de Bella mea...

- La ce te gandesti? m-a intrebat ea oprindu-se din desenat cerculete cu degetul pe abdomenul meu. Era sublim acest lucru monoton de a sta intinsi pe patul meu. I-am ignorat intrebarea si m-am intins sa o sarut. Inca o doza necesara de morfina! Acum orice am avut pe suflet si ma incomoda, a disparut. Eram vindecat de orice gand exterior! Eu si Bella. Bella si cu mine! A mea...


- Te iubesc, ti-am mai zis asta de curand?

- Nu prea...

- Te iubesc! Te iubesc! Te iubesc! sopteam pe pavilionul ei inhalandu-i aroma neutralizant de dulce a pielii. Cand am auzit un sunet slab de placere i-am atins clavicula cu varful limbii si am supt putin ca sa ii simt gustul in gura.

- Edward! a soptit extaziata, dar incercand sa sune mustruluitor.

- Esti aroma mea preferata de inghetata! am continuat sa o sarut pe umeri si gat.

- Iar tu drogul meu, soarele meu, eclipsa mea! a rasuflat greu tarandu-se intre mine si perna mai aproape. Parul salbatic iar imi inundase asternutul in valuri de bucle care m-au invitat sa-mi incalcesc degetele in ele.

- De ce eclipsa?

- Pentru ca o parte din mine iti vrea lumina, dragostea, pe cand cealalta, cere doar sangele tau, satisfactia exorbitanta a momentului si nimic mai mult, iar eu trebuie sa ma zbat intre ele fara posibilitatea de a alege clar pe una!

- Cred ca a venit timpul sa alegi... am ridicat capul de pe pieptul ei si am privit-o direct in ochi. Lucrurile ar sta altfel daca amandoi am fi...egali, am spus.

- De ce te incapatanezi atat cu asta?

- Bella, de ce anume mai ai nevoie ca sa iti dai seama ca aceasta este singura sansa pentru ca iubirea noastra sa dainuie, sa se concretizeze?!

- Am spus ca o sa ma gandesc la asta, dar pana atunci, bucura-te sa traiesti clipa!

- Clipa? am inmarmurit sprijinit intr-un cot. Tu nu iti dai seama ce este pentru mine sa stiu ca la tine acea "clipa" este vesnica?

Am vrut sa continui, dar minte imi era goala si inima seaca. Ea nu parea ca intelege nimic. Durea.

- Edward...

- Spune-mi, uita-te in ochii mei, i-am ridicat barbia, ai de gand sa ma transformi vre-odata?

Liniste.

- Ai spus ca...ai promis, ma incurcasem in reprosuri. Ai spus-o doar ca sa nu te mai presez, dar...niciodata nu te-ai gandit serios la asta, nu-i asa? Raspune, Bella!

- Eu vreau sa fii fericit! Vreau sa iti construiesc fericirea, nu sa fur din ea caramizi de baza care o alcatuiesc.

- Dupa parerea ta, ce ma face pe mine fericit?

- Stiu ca te vei simti jignit, dar, daca peste cativa ani vei intalni pe altcineva? Sa presupunem ca ea te va face sa iti doresti o viata normala, ca iti va schimba felul de a gandi si de a simti cu privire la mine, la ceea ce vrei acum de la ...viata? Vei vrea sa aveti o viata fireasca: sa puteti lua un mic dejun impreuna, sa stati amandoi intr-un pat si sa va strangeti in brate in somn, sa va visati unul pe altul, sa va atingeti confrom impulsurilor fara frica, sa va sarutati copiii de noapte buna...

- Inceteaza, Bella! am ridicat tonul atat cat imi permitea ora tarzie si faptul ca Charlie dormea la parter in fata televizorului. La dracu, cum poti pretinde ca ma iubesti mai mult doar pentru ca eu sunt om? Eu simt cum prin venele mele curgi numai tu! Iarta-ma ca prefer setea de sange in locul unui "mic-dejun copios", iarta-ma ca vreau sa stau de veghe toate noptile alaturi de tine in loc sa visez, iarta-ma ca vreau sa nu mor niciodata!

- Asta era? Vrei sa nu mori niciodata- motivul principal pentru care insisti atat sa te transform?

- Ai prefera sa iti spun ca vreau sa ma sinucid? Pentru Dumnezeu, Bella!

- Edward, uita-te in ochii mei si zi-mi: te incanta ideea ca vei trai vesnic?

   Am ramas mut. Intelesese ca as face acest pas numai pentru beneficiile pe care le ofera sa fii vampir? Nu puteam sa cred cum de Bella nu intelegea ce vreau sa spun. Era totul pentru mine si nu incercam decat sa o fac sa inteleaga cat de mult as suferi fara ea si ea fara mine! O iubeam, la dracu'! Daca s-ar fi putut transforma ea in om si asa am fi avut o sansa spre a ne implini dragostea, as fi ales-o pe aceea, nu conta restul, doar ea si cu mine!

- Taci...de ce taci? a muiat glasul ravasita.

Dupa ce m-a privit un timp incercand sa scoata din ochii mei cuvintele pe care eu nu le gaseam in minte pentru a ma exprima mai bine, s-a ridicat de pe pat si intr-o secunda a fost la fereastra.

- Bella, nu pleca!

- Esti confuz, Edward si nu cred ca stii ce iti doresti cu adevarat. Imi pare rau, dar cel mai bine este sa nu ne mai intalnim pentru un...timp.

  Ultimul cuvant abea l-am auzit pentru ca a disparut printre draperii inainte sa o pot opri...

9 comentarii:

  1. ce?:O doar nu pleaca, nu?te rog spune ca nu pleaca!....oh este asa de trist si cand ma gandeam ca acum ca s-au intalnit din nou o sa fie fericiti...mda presupun ca tu niciodata nu scri ce ma astept eu sa scri....deaia povestea ta este asa speciala si o ador...felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. e asa frumos capitolul,dar trist :(
    :(( mi-au dat lacrimile :( e prea emotionant capitolul :( sunt total ravasita :(
    ma bucuram asa mult ca sunt impreuna imbatandu-se in dulcea revedere :X iar apoi a venit vechea problema : transformarea lui edward :(
    iar ce a fost cel mai dureros ...bella a plecat :( sa nu se gandeasca sa-l paraseasca :(( nu vreau ca edward sa se refugieze in bratele lui leah :(((
    esti uimitoare :) ador ceea ce scrii :) mai impresionat profund cu acest capitol :X
    de abia astept continuarea:X
    spor la scris:*

    RăspundețiȘtergere
  3. sal ai primit un premiu de la mn si Diana pe blogul asta:http://wefightforlovefic.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. ASteptam mai multa iubire acum, dupa ce s-au revazut. Eu nu i-as fi dat drumul din brate toata noaptea, m-am fi gandit la transformare in alt moment, nu cu ea langa mine dupa atat timp in care nu ne-am vazut. Dar, modul in care ai intors lucrurile ma face sa ma intreb ce urmeaza: va pleca Bella definitiv, de data aceasta? Oare cum va fi transformarea lui Edward - banuiesc ca il vei transforma, nu? Va fi o transformare ca a Bellei (a lui Stephenie): neasteptata, impotriva vointei lui Edward (respectiv a Bellei tale)? Sau va fi o transformare de comun acord? Oricum, nu as vrea sa ratez sa te felicit si de data aceasta si sa-ti spun ca scrii minunat si astept cu nerabdare fiecare capitol din ficul tau. Prima data am citit Amurg in limba engleza, pentru ca la noi nu aparuse cartea inca. Eu vazusem filmul si eram nerabdatoare sa vad asemanarea cu cartea. Am nascut fara sa apuc sa termin de citit Eclipsa in engleza. Dar stii ce cadou am primit la nasterea fetitei mele? Cartea Amurg in limba roamana. Vroiam sa iti spun ca astept continuarea ficului tau cu aproape aceeasi nerabdare cu care am asteptat cartea Amurg. Spor in continuare si multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti multumesc din suflet pt commurile tale chiar ma impresioneaza de fiecare data si nu ai idee cat de tare!!!:* Felicitari pt fetita ta sa iti traiesca si sa aiba tot ce isi doreste in viata!:*>:D<:X!!!
    Cat despre fic, ce sa itzi zik, am in cap o adevarata tragedie si vremea asta mohorata ma ajuta de minune. Bella nu o sa plece, asa ca nu te astepta niciodata la Revers-ul lui Twilight pentru ca poate fi inversul inversului sau bla bla...nush, oriqm nu am de gand sa urmez cartea adliteram ca voi sa stiti la ce sa va ast mai mult sau mai putin doar ca rasturnati situatia:D...
    O sa urmeze doua capitole destul de triste, dar va promit un sfarsit fericit!
    P.s: app de sfarsit, si ficul se apropie de ultimele 2, 3, 5 capitole cam asa:(
    Pupicei si multzumesk pt toate cuvintele frumoase!!!:*>:D<:X:X:X!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi pare rau deoarece el trebuia sa profite mai mult de momentul revederii:X
    ce nasol:))..se gandeste prea mult la leah:(
    as fi vrut k bella sa il inteleaga si sa isi da seama k Tot ceea ce isi doreste el este o eternitate alaturi de ea:):x
    sper sa nu plece deoarece se va rani foarte mult atat pe ea..cat si pe el:(
    impreuna sunt un intreg:d..sunt ca o inima de cristal kre dak se sparge,magia dispare:(
    abia astept urmatorul capitol si nu vreau sa se sfarseasca nicioadata ficul tau deoarece este extrem de captivant...si il ador:x:X
    Ai reutsit sa ma impresionezi si cu acest capitol minunat:X
    Esti foarte talentata!:X
    Felicitari!! si inspiratie din plin!:x:X

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi pare rau ca se apropie sfarsitul acestui fic minunat (ai ghicit, sunt la serviciu si sunt pe pagina ta! :) ). Nu as vrea sa se termine, asa cum nici tu nu ai vrut sa se termine Twilight. Daca -si cu siguranta asa va fi - se va termina in curand (asa cum ai spus, mai sunt cateva capitole), sper doar ca ne vom vedea pe Perpendiculari de paraleli, care a avut un inceput promitator si chiar sunt curioasa cum va continua. Esti o scriitoare foarte talentata si nu as vrea sa te opresti aici (iti spun asta pentru ca e adevarat, nu ca sa te lingusesc, ci pentru ca am citit multe ficuri si nici unul atat de captivant). Insa, dorinta mea cea mai mare in acest moment este sa nu continui Reverse asa cum ma astept eu (daca in Twilight Bella ramane cu Edward si e transformata, sper ca in Reverse, Edward nu ramane cu Leah si continua ca om - sau ca varcolac, daca ar fi posibil asa ceva!). Ar fi ingrozitor ca toate sentimentele acelea atat de puternice ale lui sa se dovedeasca intr-un final ca sunt ale unui adolescent obisnuit, care se lasa condus de hormoni si Bella nu a fost decat un capriciu de moment. Sper din tot sufletul sa ramana impreuna (poate imi plac mie prea mult finalurile fericite!). Oricum, astept sa vad unde te-a condus imaginatia ta, pentru ca ai fost surprinzatoare de fiecare data. Mi-ar fi placut sa te cunosc si in realitate, pentru ca sunt convinsa ca esti o persoana optimista si foarte talentata. Bafta in tot ce-ti propui si iti multumesc pentru urarile de mai sus! (referitoare la Strumfulina mea, caci asa am alintat-o pana am botezat-o). Sa ai o zi plina de inspiratie si o saptamana usoara!

    RăspundețiȘtergere
  8. (Doamne iarta-ma) Ce dracu' e in capul Bellei?
    Cerule, sa plece?
    Offff :x

    RăspundețiȘtergere
  9. Superb, minunat :D ..... sentimentele descrise sunt incredibile si argumentele lor....ah, nu imi vin cuvinte sa te laud de frumusetea si profunzimea lor. O inteleg si pe Bella si pe Edward....dar na,.....e greu sa crezi ca cineva te vrea asa cum esti si si-ar da viata pentru tine!
    E minunat !!!! Absolut minunat :D

    RăspundețiȘtergere